De här nybyggda radhusen i Pilsbo, går under namnet Ateljéhusen, och är utformade att ta in största möjliga mängden dagsljus i de kompakta byggnadskropparna. Husen är ritade av danska Svendborg Architects med en vriden kropp, där varje rum orienterar sig efter dagljuset.

Radhus i Pilsbo

Dessa vita miljösmarta trähus i Pilsbo är framtagna och utformade utifrån kundens önskemål om balans mellan det traditionella och moderna, gemenskap och privatliv, samt kontrast och homogenitet.

pilsbroradhus2

De är placerade framför en bergsluttning och har uppdelade tomter. På framsidan är det ett gemensamt ankomstområde och på baksidan finns det privata trädgårdar. Entréhallen på insidan har dubbel takhöjd och står som en skåra i byggnaden, där ljusets vandring under dagen reflekteras som ett solur längs väggarna.

pilsbroradhus3

Det stora köket och vardagsrummet öppnar upp sig mot altanen och vidare ut mot den vackra, tätvuxna bergsluttningen. Svendborg Architects är stolta över att ha medverkat till ett genomtänkt och estetiskt bidrag till det natursköna området Pilsbo.

pilsbroradhus4

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.