Rakade huvuden blir till hjälmserie av Jyo John Mulloor

Designern Jyo John Mulloor från Dubai har modellerat en oöverträffad hjälmserie bestående av rakade huvuden. Hjälmarna ger intrycket av en optisk illusion som lämnar ett antal rakade människohuvuden oskyddade och utsatta för omgivningen.

I serien ingår fyra stycken olika sorters hjälmar med rakade huvuden. Den inkluderar bland annat en motorcykelhjälm med öron och ringar, en cykelhjälm med rakat hår och en vintage hjälm med skyddsglasögon.

Mulloor har döpt projektet till ”Human Helmet” och det är betydligt mer än en simpel designidé. Hans målsättning är att skapa en skön hjälm som passar till alla motorcyklister.

– Under hela mitt liv har jag alltid varit en passionerad motorcyklist. Jag älskar allt hos motorcyklarna förutom hjälmarna. Det mest obekväma redskapet man kan tänka sig bära, säger Jyo John Mulloor

Idén med projektet är att ge människor inspiration och visa hur olika typer av hjälmar skulle kunna se ut efter att de har anpassats efter sina användare.

Projektet ”Human Helmet” är resultatet av en extrem motvilja från användarens sida, att använda en tjock och otymplig bit metall på huvudet. Det går helt enkelt inte att jämföra en traditionell hjälm med komforten som exemplevis en mössa eller bandana ger.

Jyo John Mulloor tog därför på sig uppdraget att skapa ett alternativt skydd i stil med rakade huvuden. Det vill säga en serie hjälmar som är så sköna att användarna knappt känner av att de bär något på huvudet. Designern kan dock inte gå in närmare på hur hjälmarna ska göras skönare. En sak är dock säker, och det är att användarna lär få en hel del uppmärksamhet från övriga trafikanter.