Reflex Arkitekter ritar 280 nya studentlägenheter i Umeå

Arkitektfirman Reflex har tillsammans med Svenska Studenthus AB vunnit en markanvisningstävling anordnad av Akademiska hus, för Liljansberget vid Umeå Campus. Det rör sig om 280 nya studentlägenheter och ett café som kommer att ligga intill Friidrottsarenan och IKSU.

”Vi är jätteglada att få jobba med Svenska studenthus, då bostäder är ett affärsområde som vi vill växa inom” säger Anna Wijkmark, ansvarig arkitekt, Reflex Arkitekter.

Bostadshusen kommer att sträcka sig över 4 våningsplan och ligga omkring en stor utomhusgård, där studenterna kan vistas. Här planerar man också en hobby- och vallabod, samt ett café i anslutning till den gemensamma tvättstugan. Tanken är att studentbostäderna skall stå färdiga i början på 2016.

Det huvudsakliga byggmaterialet i projektet kommer att vara närproducerat trä, eftersom det är ett klimatsmart material som är gångbart i de flesta miljöer. Svenska studenthus har tagit fram ett byggnadskoncept baserat på industriellt trähusbyggande, där träet har en framträdande roll i byggnadernas design.

Reflex arkitekter nya studentlägenheter i Umeå

Fler berättelser
Förskolan Råå av Dorte Mandrup Arkitekter prisas

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.