Reindeer Centre Pavilion ligger på en bergsplatå i Norge

Tverrfjellhyttan eller som den heter på engelska, ”Norwegian Wild Reindeer Centre Pavilion, ligger på en bergsplatå 1200 meter över havsytan i Norge.

Reindeer Centre Pavilion med utsikt från bergsplatå.

Den är ritad av designstudion Snøhetta, som ett modernt skydd för bergsvandrare och utgör slutfasen på ett 1,5 km långt vandringsspår. Det 90 kvm stora skyddet är hämtat ifrån området, eftersom det har utsikt över bergskedjan Snøhetta, som är ett hem för stora renflockar.

reindeercenter2

Framsidan på paviljongen har ett modernt och kallt utseende, medan baksidan är byggd i organiskt trä. Interiören följer samma stil som exteriören, med moderna golv, fönster och sittplatser är av massiva trästockar. Byggnaden har tagits fram med avancerad maskinteknik och datoranvändning.

Bergskedjan speglar sig i glaset av paviljongen.

Formen på trästockarna har gjorts med en robot, som styrs av 3D-skisser. Stockarna har sedan impregnerats för att skydda mot det kalla och hårda klimatet. Värme fås från en modern kamin, som monterats upp hängande från taket inuti skyddet. Miljön, utsikten och designen på byggnaden, gör att helhetsintrycket blir fullkomligt enastående.

reindeercenter4

En kombination mellan varmt och kallt.

reindeercenter6

reindeercenter7

Fler berättelser
Pocket Operators från Cheap Monday & Teenage Engineering

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.