I Österrikiska alperna, 946 meter ovanför havet har Architekten Rüf Stasi Partner byggt ut den väletablerade restaurang Karren med ett nytt inglasat panoramakomplex.

restaurang karren i alperna

Karren tillhör ett av områdets populäraste destinationer och på grund av den ökande turismen räckte inte längre restaurangens platser till. Därför anlitade man den inhemska arkitektfirman Ruf Stasi Partners för att designa en passande utbyggnad.

restaurangkalperna2

Restaurangens sittplatser fördubblades genom att bygga en upphöjd inglasad terrass som medför en oslagbar panoramautsikt. Utbyggnaden är förankrad på robusta stålpelare och har 180 platser i restaurangen och 120 platser ute på terrassen. Ombyggnationen resulterade även i en klar förbättring av köket, lagringsutrymmena och viktiga serviceprocesser som påverkar logistiken.

restaurangkalperna3

Man upptäckte relativt snabbt att alla mindre tillbyggnader som genomförts i generationer hade lett till att den befintliga konstruktionen tappat sin stil. Därför var det viktigt att funktionaliteten och stilen tydligt framgick i den nya tillbyggnaden. Man hakade på den nya stålkonstruktionen på ett sådant sätt att den befintliga restaurangen bildar ett öppet atrium med huvudbyggnaden.

restaurangkalperna4

Arkitekt: Architekten Rüf Stasi Partner – Albert Rüf and Frank Stasi
Byggnad: Panoramarestaurang Karren
Team: DI Arch Rike Kress
Byggtid: 10 veckor
Höjd: 956 meter ovanför havet
Foto: Zooey Braun

restaurangkalperna5

restaurangkalperna6

restaurangkalperna7

restaurangkalperna8

restaurangkalperna9

restaurangkalperna10

restaurangkalperna11

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.