The North Face ryggsäck Access Pack

The North Face designar lättanvänd ryggsäck med smarta funktioner

Sportklädesmärket The North Face vill förändra hur dagens användare ser på och interagerar med sina ryggsäckar. Därför lanserar man nu ”Access Pack”, en lättanvänd ryggsäck med nya smarta funktioner som ska göra den säkrare och mer mångsidig.

Ryggsäcken’s design är minimalistisk och modern i stilen, för att passa en bred målgrupp i både professionella och informella situationer.

The North Face har sökt patent på tre av funktionerna. Det mest uppseendeväckande är ett lås som ersätter den traditionella dragkedjan och öppnas snabbare. De inre facken för telefonerna och bärbara datorerna har tagits bort och flyttats till ett snabbfack utanpå väskan, vilket gör att användaren slipper rota.

För att skydda den elektroniska utrustningen och se till att väskan håller formen, har man inneslutit ett exoskelett i skalet på ryggsäcken. Praktiska spänningslås på axelremmarna gör att användaren kan ställa in en bekväm passform snabbt och enkelt, utan krångel.

Access Pack kommer lanseras den 1 juli 2016 i The North Face egna butiker och på deras hemsida, samt hos utvalda återförsäljare i Europa. Priset förväntas ligga någonstans kring 250 euro för en ryggsäck, vilket motsvarar ungefär 2300 SEK med dagens valutakurs.

Fler berättelser
Hus i Australien byggt i terrasser med lågenergitimmer

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.