Abstrakta flygplanet SeaSTOL VLJ av Tomas Brodreskift

Flygmaskinen SeaSTOL VLJ av Tomas Brodreskift är en förkortning av ”Sea Short Take Off and Landing Very Light Jet”.

abstrakta seaSTOL av Tomas Brodreskift

Eftersom det i princip alltid finns vatten i form av sjöar eller hav när man reser, så hade det varit roligt att kunna använda sin egen vattenburna flygplan. VLJ (Very Light Jet) är ett litet jetflygplan för mellan 5 – 7 personer, vilket är tillräckligt för att utnyttja små flygplatser. Med andra ord kommer det kanske i framtiden vara möjligt att ta taxiflyg från punkt 1 till punkt 2 utan någon omväg och därmed spara tid.

_landingatnight_small

Den nya sk VLJ-typen av flygplan har ökat i popularitet de senaste 10 åren, där Eclipse (det mest kända VLJ flygbolaget) är uppe i över 5000 beställningar. Dessa siffror pekar på att en revolution inom branschen kan komma att bli aktuell. Det finns omkring 20 nya modeller som släppts mellan 2010 och 2014 med fokus på den amerikanska marknaden.

_onthebeach_small

Tomas Brodreskift ville ta en titt på hur man skulle kunna förbättra och förhoppningsvis visualisera, konstruera och ta fram en ny lösning på dessa plan idag. Han tror genom att utnyttja dagens nya och unika teknikframsteg inom små kompakta lättvikts jetmotorer och flygelektronik att en förbättring skulle vara möjlig. Han säger att det är omöjligt att idag titta på framtiden utan att på något sätt ta hänsyn till vatten eller luft för att göra personliga transporter enklare och bekvämare.Detta projekt producerade ett koncept modell av ett nytt Waterborn VLJ Flygplan form .

_inside_small

Det här planet är konstruerad och designat efter en uppsättning faktorer avseende tre grundläggande områden: tyngden planet klarar av, avståndet den kan flyga och hur snabbt den flyger.
Projekt är avsett att täcka glappet mellan konservatism och teknik i kommersiella VLJ märkta flygmaskiner.

_saSTOL_intheair_small

Då sjöflygplanen är några av de mest flexibla flygplan som finns. Målet i slutet var att blanda tekniken och hållbarheten från moderna VLJ plan med en ny form av flexibilitet. SeaSTOL VLJ-projektet genomfördes under Tomas Brodreskift’s studietiden inom industriell design i Essen, Tyskland.

vljseastol7

vljseastol8

vljseastol10

vljseastol11

vljseastol15

Fler berättelser
Nytt varumärke & design för liten tryckeributik

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.