Invisible Garden House är ett genomskinligt växthus av danska designstudion SHJWORKS. Det är inte enbart tänkt att vara avsett för växtligheten, utan även som en harmonisk och avkopplande fritidsplats.

GH02-shjworks- Invisible Garden House växthus

Invisible Garden House skapar ett mikroklimat, optimerat för växter i nordligare miljöer och förlänger känslan av sommaren med hjälp av solen. Det är ett pilotprojekt, byggt norr om Köpenhamn i en privat trädgård.

GH01-shjworks

Växthuset består av tre stycken anslutna kupoler som värms upp av solen och temperaturen på insidan justeras med ett system baserat på naturlig ventilation. Den största kupolen i mitten fungerar som ett trädgårdshus med trägolv, medan de två anslutna kupolerna är till för grönsaker och blommor.

GH04-shjworks

Det är byggt av UV-skyddad polykarbonat som används för både skalet och sömmarna. Då det är ett slitstarkt och mycket tåligt material, vilket är idealiskt för denna typ av konstruktion.

GH20-shjworks

Samtliga delar är ritade på en dator, framställda av en CNC maskin och hopsatta med metall bultar. Skalen är nergrävda under frostlinjen. Kostnaden för hela projektet var € 18.900 ex VAT. Förutom trägolvet inkluderar det allt ifrån material, produktion och montering på plats.

GH19-shjworks

GH18-shjworks

GH17-shjworks

GH14-shjworks

GH13-shjworks

GH12-shjworks

GH11-shjworks

GH10-shjworks

GH09-shjworks

GH07-shjworks

GH06-shjworks

GH05-shjworks

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.