SHJWORKS skapar kupolformat växthus för trädgården

Invisible Garden House är ett genomskinligt växthus av danska designstudion SHJWORKS. Det är inte enbart tänkt att vara avsett för växtligheten, utan även som en harmonisk och avkopplande fritidsplats.

GH02-shjworks- Invisible Garden House växthus

Invisible Garden House skapar ett mikroklimat, optimerat för växter i nordligare miljöer och förlänger känslan av sommaren med hjälp av solen. Det är ett pilotprojekt, byggt norr om Köpenhamn i en privat trädgård.

GH01-shjworks

Växthuset består av tre stycken anslutna kupoler som värms upp av solen och temperaturen på insidan justeras med ett system baserat på naturlig ventilation. Den största kupolen i mitten fungerar som ett trädgårdshus med trägolv, medan de två anslutna kupolerna är till för grönsaker och blommor.

GH04-shjworks

Det är byggt av UV-skyddad polykarbonat som används för både skalet och sömmarna. Då det är ett slitstarkt och mycket tåligt material, vilket är idealiskt för denna typ av konstruktion.

GH20-shjworks

Samtliga delar är ritade på en dator, framställda av en CNC maskin och hopsatta med metall bultar. Skalen är nergrävda under frostlinjen. Kostnaden för hela projektet var € 18.900 ex VAT. Förutom trägolvet inkluderar det allt ifrån material, produktion och montering på plats.

GH19-shjworks

GH18-shjworks

GH17-shjworks

GH14-shjworks

GH13-shjworks

GH12-shjworks

GH11-shjworks

GH10-shjworks

GH09-shjworks

GH07-shjworks

GH06-shjworks

GH05-shjworks

Fler berättelser
Ora-Ïto’s träningsskor för Nike är baserade på fåtölj av Eames

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.