Sight Appartus av Carl-Viggo Holmebakk

Sight Appartus är ett konstverk av Carl-Viggo Holmebakk som ligger på den väg som korsar Sognefjell-bergen. Det är en av de högst belägna vägarna i Norge.

sight appartus

Man brukar stänga av vägen under vinterhalvåret pga extrema väderförhållanden, men hålla den öppen under sommarmånaderna då tusentals människor vallfärdar till fjordarna på västkusten. Den sammankopplar nämligen västra delen av Norge med den östra.

aparatus_03

Eftersom vägen är högt belägen och har svåra väderförhållande så betyder det att naturen i området är näst intill orörd. Många människor som färdas på den under sommarhalvåret går gärna ut ur bilen för att beundra den storslagna naturen.

aparatus_04

Vissa är beredda att ta stora risker för att lyckas fotografera de bästa bilderna, vilket betyder att man vandrar ut i området och stör den ömtåliga naturen. Projektets mål var att försöka lösa dessa problem genom att bygga speciella plattformar på bra utsiktsplatser där man kan ta de mest optimala fotografierna över området. Tre stycken av dessa utsiktsplatser byggs längs vägen, alla med olika tittar instrument och utseenden.

aparatus02

aparatus05

aparatus06

Fler berättelser
Bensinstation & McDonalds i futuristisk glasbyggnation

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.