Sinetempore: Köket som kombinerar tradition med nutid

Idag finns det en stor variation av kök att välja på, moderna som traditionella. Den senaste skapelsen från Valcucine är en kombination av just dessa två kökstyper. Sinetempore är designat av Gabriele Centazzo som ett modernt handgjort kök med ett traditionellt utseende.

SineTempore

Sinetempore-köket skiljer sig från vanliga kök då det har vackra inristningar och mosaik-mönster på skåpsluckorna. Det har också en köksskiva av marmor och en inredning av almträ. Målet har varit att återupptäcka traditionella Italienska tekniker och att skapa någonting som skiljer sig från de flesta andra italienska köken som finns på marknaden idag.

Eftersom alla inristningar är gjorda för hand av en duktig snickare snickare så kommer ägaren till ett Sinetempore kök att få en större förbindelse till det och uppskatta det mer. Detta i sin tur leder till att man kanske inte byter ut det lika ofta som ett vanligt kök och det kan då ses som ett naturvänligare val i jämförelse med andra kök.

Såhär kan det se ut när Sinetempore köket är färdigmonterat med sin naturliga färg och diverse träsniderier. Det utstrålar kvalitet från alla vinklar, skåpen och lådorna är robusta med den vackra stenskivan ovanpå som bryter av den ljusa färgen.

Eftersom all sniderier görs för hand så krävs en skicklig och erfaren snickare.

Galleri med fler bilder på Sinetempore-köket:

Fler berättelser
våtdräkt som kostym från Quiksilver
Quiksilver designar våtdräkt som en riktig kostym

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.