Singapore Airlines första klass av BMW DesignworksUSA

Kreativa studion BMW DesignworksUSA fick uppdraget att utforma den nya interiören till Singapore Airlines första klass. Den nya interiören kommer sättas i bruk under september månad till utvalda flygningar med nya Boeing 777-300ER mellan Singapore och London.

Singapore Airlines första klass kupé

Man har fokuserat på maximal komfort, generöst med utrymme och avskildhet gentemot resten av kupén. De har skapat lounge-liknande oaser i första klass kupén som omfamnar första klass resenären och inkluderar förlängda lädersäten. Dessa säten går sedan vid sömnbehov att göra om till en stor säng.

bmwsingaporeairlinesfk5

Designteamet har inspirerats från bilindustrin när de utvecklat interiören, där designspråket utstrålar lyx och lugn. De jordnära färgerna är en kombination av ljus och mörka nyanser och gör så att interiören påminner om ett stort vardagsrum.

bmwsingaporeairlinesfk4

Materialvalen sträcker sig ifrån premiumläder till stilrena aluminiumdetlajer på kanter och lister. Stoppningen i sätena har gjorts med en ny teknik, vilken ger en ökad spänning mot lädret som minskar risken för rynkor.

bmwsingaporeairlinesfk3

Ljussättningen i kupén är baserad på omfattande tester för att få en optimal intensitet och färgton på ljuset. Med den nya designen hoppas Singapore Airlines att sätta en ny standard när det gäller lyx-klassade turer i luften.

bmwsingaporeairlinesfk2

Fler berättelser
Skydome – kupolformat hus kan motstå över 700 kg snö per kvadratmeter

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.