Skogskoja av Bernd Riegger låter besökare uppleva naturen

Minimalistisk skogskoja i Österrike ritad av Bernd Riegger, ger studenter och forskare chansen att få uppleva naturen på nära håll. Kojan har döpts till ”The House for Forest Owls”, ett namn som också beskriver dess syfte väl. Bilderna är tagna av Adolf Bereuter.

Skogskoja låter studenter och forskare uppleva naturen på nära håll
Bild: Adolf Bereuter

Skogskojan är byggd av robust timmer som hämtats lokalt, för att klara av att skydda besökare vid dåligt väder. Det är en tillflyktsplats för de som är ute och promenerar i skogen.

skogsugglehus10

Trots den lite udda yttre fasaden, smälter detta enrumshus enkelt in med den omgivande naturen. Utsidan är täckt med diverse håligheter och vrår för att kunna locka till sig djur i området, som sedan studenter och forskare kan studera.

skogsugglehus9

På sikt kanske även lokala växter börjar breda ut sig i håligheterna, så att kojan integreras med skogens ekosystem. Det stora och avlånga fönstret på ena långsidan är till för att skåda större saker utanför.

skogsugglehus8

Den totala kostnaden för skogskojan landade på ungefär 123000 kr, vilket gör den väldigt kostnadseffektiv för organisationer som ej är vinstdrivande. En annan viktig aspekt är även dess minimala miljöpåverkan.

skogsugglehus7

skogsugglehus6

skogsugglehus5

skogsugglehus4

skogsugglehus3

skogsugglehus2

Fler berättelser
Projekt om hur människor påverkas av havets vågor

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.