Smartwatch med modulärt armband kan anpassas oändligt

Blocks är en ny typ av smartwatch som påminner mycket om Google’s modulära mobiltelefon, Project Ara. De båda produkterna bygger på en modulär platform, där användaren själv får välja vilka delar som ska sitta på enheten.

Konceptet lanserades i början av 2014, men under CES 2015 i Las Vegas visade företaget upp nya prototyper och renderingar på hur Blocks smartwatch är tänkt att fungera. Den har fått en uppdaterad design, samt nya chip och processorer från teknikjätten Intel. Den färdiga produkten kommer att finnas tillgänglig på crowdfunding-sidan Kickstarter senare under året.

Blocks modulär smartwatch

Varje länk på Blocks armband är en modul som innehåller en egen funktion. Användaren kan själv välja vilka moduler som ska sitta på klockan. Det finns funktioner som längre batteritid, kamera, gestkontroll, GPS, fitnessfunktion, temperaturmätare, höjdmätare, trycksensor, pulsmätare och fingeravtrycksavläsare. Operativsystemet är från början tänkt att vara Android, men det kommer också gå att köra Windows phone för dem som hellre vill ha det.

blocksklocka3

Fler berättelser
OCD-bordet hjälper till att organisera dina saker

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.