Ray solcellsladdare med sugkopp

Solcellsladdare med sugkopp kan fästas på fönster

Har batteriet tagit slut i mobiltelefonen och du befinner dig långt ifrån närmaste uttag? Med en soldriven laddare behöver man aldrig mer oroa sig för tillgången på ström. Ray Solar Charger är en solcellsladdare med sugkopp – utvecklad av industridesignern Jordan Diatlo åt företaget Quirky.

quirky-ray-solar-charger-2

New York-baserade industridesignern Jordan Diatlo har tagit hjälp av innovationsplattformen Quirky’s onlinecommunity, där han lett produktframtagningsprocessen och skapat den slutgiltiga designen på produkten tillsammans med medlemmarna.

Ett av de största problemen produktutvecklare står inför idag – är att skapa en solcellsladdare som maximerar tillgången på solljus utan större ansträngning från användarens sida. Detta är något som Jordan har lyckats med i utvecklandet av Ray Solar Charger. Produkten har nämligen en sugkopp som gör att laddaren kan fästas på fönster i exempelvis flygplan, bilar och byggnader.

Ray är resultatet av ett kollaborativt samarbete med Quirky’s onlinecommunity. Det är den 137:e produkten som utvecklats tillsammans med plattformens medlemmar sedan lansering i juni 2009.

quirky-ray-solar-charger-3

Ray Solar Charger är designad att vara enkel att bära med sig. Den har ett batteri med tillräcklig kapacitet för att ladda upp en hel mobiltelefon. En fördel med batteriet är att elektronisk utrustning kan laddas nattetid – laddningsstatus markeras med en LED-indikator på ovansidan.

Den trattformade designen ger Jordan’s solcellsladdare flera olika användningsområden. Till exempel kan den fästas på olika typer av fönster med sin sugkopp, eller stå fritt med hjälp av ett integrerat stativ som är hopfällbart. Användaren kan därmed själv justera läget på solcellerna för att maximera mängden solljus som tas upp.

En integrerad USB-port gör att man kan ladda de flesta digitala produkter på marknaden. Exempelvis digitalkameror, smartphones och surfplattor. Efter användning kan USB-sladden lagras i det integrerade stativet som kommer med produkten. Ray Solar Charger säljs till medlemmar på Quirky för ungefär 40 USD. Det är en räddare i nöden för dem som är ute och reser eller fotvandrar.

Solcellsladdare med sugkopp

Fler berättelser
Hus i Sao Paulo av StudioMK27 kombinerar trä & betong

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.