Solglasögon med dynamisk tintning av Top Notch Design

Under de senaste 12 månaderna har det svenska designföretaget Top Notch Design & Engineering arbetat med att utveckla en ny livsstilsprodukt. Resultatet är Skugga Eyewear, ett par avancerade solglasögon med dynamisk tintning för solljuset.

Solglasögon med dynamisk tintning

Skugga Eyewear släpps i samband med en Kickstarter-kampanj nu i maj 2015, där man kan förbeställa solglasögonen och samtidigt hjälpa till att få igång produktionen. De har utvecklats av Mikael Ericsson och SKUGGA-teamet, med rådgivning från modedesignern Naim Josefi.

skugga3

Skugga har en inbyggd ljussensor som automatiskt justerar färgtonen på glaset. Funktionen går även att anpassa med en app via Bluetooth. Skugga har inga knappar eller svårförståeliga inställningar, utan styrs helt enkelt genom att svänga den högra tinningen fram och tillbaka. Glasögonen har en batteritid på ungefär 12 timmar i aktiverat läge och stängs av när man fäller ihop dem.

Skugga med dynamisk färgtoning

Det är också möjligt att integrera receptlinser från den lokala optikern, för den som vill använda sina Skugga-glasögon dygnet runt. Linserna ger hundraprocentigt skydd för ögonen mot UV-strålning, även när de inte är tintade. En integrerad UV-mätare registrerar den dagliga UV-exponeringen och hjälper användaren att hålla sig inom de rekommenderade gränsvärdena.

Skuggaeyewear-Tedsoost

Fler berättelser
Immersit ger möblerna liv med rörelser & vibrationer

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.