Sparbanken Rekarne Eskilstuna
Bilder: Jason Strong

Sparbanken Rekarne i Eskilstuna får ny interiör av Coco Form

I Eskilstuna fick design och scenografibyrån Coco Form uppdraget att göra om inredningen i Sparbanken Rekarne. Uppdraget var att skapa en miljö som skulle kunna passa anrika Sparbanken Rekarne’s nytänkande arbetssätt, som tagits fram på senare tid.

Sparbanken Rekarne i Eskilstuna

Coco Form har därför arbetat fram ett inredningskoncept för tre stycken banklokaler inom koncernenen Sparbanken Rekarne. Kontoren i Eskilstuna, Strängnäs och Mariefried har alla idag ett gemensamt koncept som är unikt inom bankvärden. Ljussättning och teknik har gjort i samarbete med Lumination.

Ombyggnationen och den nya inredningen blev startskottet för ett helt nytt sätt att arbeta. En futuristisk miljö som andas personlighet, men som samtidigt bibehåller den seriösa framtoningen. Material och strukturer har blandas med varandra. Interiören kombinerar viktiga inslag av plexiglas, betsad ask och borstad koppar. Bilderna är tagna av fotografen Jason Strong.

Sparbanken112

Man har bland annat använt sig av färgade glasfönster, som hänger från taket för att form av rumsavdelare. Istället för att dela upp kontoret i smårum, skapas nu ett stort gemensamt kontor med öppen planlösning. De genomskinliga rumsavdelarna ger därmed en luftigare och mer trivsam arbetsmiljö.

I största allmänhet är interiören minimalistisk, med en svartvit färgsättning i kombination med en orange accentfärg. Moderna designelement blandad med modern konst på väggarna ger en fullkomligt unik bankupplevelser. I Sverige finns det inte många bankkontor, med en interiör som kan mäta sig med Sparbanken Rekarne i Eskilstuna.

Sparbanken119

Coco Form Studio är kända för att väcka känslor, samt utmana den förväntade och förstärka upplevelsen hos ett varumärke. Man strävar alltid efter att erbjuda en snygg och smakfull värld, som sticker ut från det ordinära.

Sparbanken121

Sparbanken116

Sparbanken110

Fler berättelser
Mexikansk villa intill havet av Elias Rizo Arquitectos

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.