Steve Messam bygger rödfärgad bro av 20,000 pappersark

Den här minimalistiska installationen av brittiska konstnären Steve Messam går under namnet Paperbridge och ligger i den engelska nationalparken Lake District, Cumbria. Det är en rödfärgad bro byggd i papper och sten som en del av projektet Lakes Ignite av Lakes Culture.

Paperbridge - rödfärgad bro av Steve Messam

Paperbridge är byggd mellan två stycken stenfundament som tillsammans väger fyra ton. Det har gått åt ungefär 20,000 röda pappersark för att skapa den övre delen av bron, som vilar mellan de två fundamenten. Inga extra hjälpmedel som skruvar bultar och lim har används, utan det är enbart gravitationskraften som klämmer fast konstruktionen.

paperbridge-6

Platsen för installationen har valts ut med tanke på bergen och de flytande bäckarna. Lake District har nämligen en lång och viktig historia för synsättet på landskap och estetik. Tanken är att Paperbridge ska bidra till den fortsatta utvecklingen av detta arv. Bron binder ihop två stycken stigar på vardera sida om bäcken, vilket gör den till en naturlig övergångspunkt i dalen.

paperbridge-4

Pappret kommer ifrån James Cropper, som är en världsledande tillverkare av färgat papper i Cumbria. Allt papper som användes i projektet skickas sedan tillbaka för återvinning hos tillverkaren.

paperbridge-1

Klient: Lakes Culture
År: 2015
Plats: Grisedale Valley, Patterdale, Cumbria i Storbritannien
Dimensioner: 5 x 1.8 x 0.9 meter
Material: Papper och hittade stenar
Form: FoskettHylton Design

paperbridge-5

Fler berättelser
Crash Landed: Unik bildserie med astronaut av Ken Hermann

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.