De två unga designerna Toki Drobnjakovic and Per Sundberg har renoverat en f.d. strippklubb i Stockholm och gjort om den till ett fräscht kontor. Nuvarande Studioverket fick nämligen ta över leasingkontraktet från den beryktade strippklubben ”Blue Star”.

studioverketlogo

Studioverkets logotype

Man har renoverat upp denna nergångna källarlokalen på Stureplan tillsammans med kreativa betongproducenten Butong. Placeringen av element och utformningen av Studioverket bestämdes av Toki och Pär, medan Butong föreslog designlösningar.

studioverket19 -fd strippklubb

Utrymmet kring trappan krävde en tydlig uppdelning av interiört och exteriört. För det uppdraget tillfrågade man arkitekturstudenten Noa Ericsson om hjälp.

studioverket20

Entrén är mörk med nedtonat ljus, för att bilda en grott-likande passage. Här finns bland annat harmonisk belysning i väggarna som kan tändas vid lämpligt tillfälle. Till kontorets övriga delar där människor sitter och arbetar regelbundet, är rummen betydligt ljusare.

planen

Taket har hexagonala element som monterats i oordning, för en mer organisk känsla. Väggarna har isolerats för att förhindra att ljudet från vägen ska tränga ner i lokalen och störa.

studioverket14

Lite längre in fortsätter utrymmet med en riktig organisk grön-vägg. Väggen består utav en blandning av frön och avklippta växter som bryter sig igenom betongens tunna lager, för att sedan sprida rötter i det bakomliggande lagret.

studioverket1

Man odlar mängder av örter, chili och andra praktiska plantor på kontoret som tex kan användas till att krydda drinken under ett event. Besökare är även välkomna att plantera egna växter.

studioverket18

Namn: Studioverket
Plats: Norrlandsgatan 26, 111 43 Stockholm, Sverige
Studioverkets team: Toki Drobnjakovic, Per Sundberg
Design: Noa Ericsson, Erik Liss Details, Butong
Butongs team: J-C Violleau, Andreas Berkebo, Lars Höglund
Fotografi: Per Lundström

studioverket2

studioverket4

studioverket9

studioverket15

studioverket16

studioverket22

studioverket13

studioverket12

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.