Designern Alexander Lervik har tillsammans med andra formgivare tagit fram kollektion Tingest, som innehåller produkter för hemmet från den Skandinaviska formtraditionen.

Tingest_2015_Image_Trädkrona_01

Vasen ”Trädkrona”

– Det här är en dröm jag haft sedan länge, att skapa och producera designstarka föremål med fokus på gediget hantverk och med produktion i Sverige, säger Alexander Lervik.

Tingest_2015_Image_Servitören_01

Armljusstaken ”Servitören”

I kollektionen ingår en varierande blandning av produkter för hemmet. Den stilrena och grafiskt inspirerande klockan ”Solen”, visar timmarna genom ett tredimensionellt mönster. Vasen ”Trädkrona” är gjord i en kombination av glas och stål för att kunna bära upp en blombukett, inte bara förvara den. Den har ett kvistliknande system som viker ut sig till ett bärverk mot toppen av vasen. ”Servitören” är en multifunktionell armljusstake med flera olika användningsområden. Den kan exempelvis användas i köket, vardagsrummet eller på arbetsplatsen för olika ändamål.

Tingest - 2015_Image_Vinda_01

Bordslampan ”Vinda”

Bordslampan ”Vinda” på bilden ovanför, är tillverkad i trycksvarvat aluminium med en inbyggd sladdvinda. Det är en lättplacerad produkt som passar in i de flesta miljöerna. Man bör dock tänka på att valet av ljuskälla påverkar lampans form. Tamburmajoren ”Stalaktit” på bilden nedanför är gjord i lackerat stål och har plats för flera jackor. Från taket av produkten hänger det ett flertal krokar med olika längd, som påminner om stalaktiter i droppstensgrottor.

Tingest - 2015_Image_Stalaktit_01

Tamburmajoren ”Stalaktit”

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.