topografisk kopia av månen

Topografisk kopia av månen är formad efter data från NASA

MOON är en exakt topografisk kopia av månen i skala 1:20 miljoner som visuellt återskapar månens faser vid alla möjliga tidpunkter. Projektet är genomfört av den London-baserade produktdesignern Oscar Lhermitte i ett samarbete med designstudion Kudu.

moon3

Ytan på klotet är en exakt topografisk kopia av vår riktiga måne och har skapats med hjälp av data från NASA’s satelliter. Månen har en ring fylld med LED-lampor, vilken är tänkt att imitera solen. Ringen roterar konstant kring klotet och belyser dess sidor för att återskapa månens faser sedda från jorden. Undertiden den lysande ringen roterar, uppstår dramatiska skuggor tvärsöver klotets yta.

moon2

Totalt finns det tre inställningsmöjligheter för MOON. Användaren kan välja mellan att manuellt vrida månen till den position som önskas eller placera den i ett demo-läge som roterar ett varv per 30 sekunder. Den tredje inställningen synkroniserar med den riktiga månens aktuella position.

moon1

Utöver den fysiska likheten till månen, har MOON också en inre koppling till satelliten. Den har nämligen samma minne som datorerna i rymdfärjan Apollo 11 använde när människan landade på månen för första gången.

För att finansiera projektet har man startat en crowdfunding-kampanj på Kickstarter.

moon4

Fler berättelser
Li Hongbo ställer ut flexibla pappersskulpturer

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.