Trä och metall gjuts samman till möbler av Hilla Shamia

Designern Hilla Shamia från Israel har tagit fram en serie unika möbler som slår samman trä och metall genom gjutning.

15. wood casting

Konceptet kommer ifrån från det känslomässiga behovet hos en produkt. Hilla Shamia har lagt märke till att människor bygger starkare känslomässiga kopplingar till produkter eller objekt som är ofullständiga.

– Som designer, har jag alltid varit mer intresserad av en produkts brister än den uppenbara ”perfekt kontrollerade” produkten.

Mycket av hennes arbete innefattar naturen, eftersom naturen är full av brister och ofullkomligheter. Det har lett Hilla till att undersöka hur objekt får sin karaktär från brister och hur man som designer kan skapa produkter som framhäver dessa brister på ett positivt sätt.

20. wood casting Hilla Shamia

I det här projektet, som kallas för Wood Casting har Hilla Shamia använt sig av hela trästammar. Den kvadratiska formen på trät förstärker känslan av konstgjordhet, samtidigt som den lämnar minnet av materialet.

24.Wood casting

Smält aluminium hälls direkt på trädstammarna, där mötesplatsen mellan materialen har märkts med en träkols-remsa. Därefter bearbetas trästammarna till sin slutgiltiga form, för att sedan läggas ner i en gjutform som ger den ramen och benen. Detta sker under hög värme, flammor och rök.

23. wood casting

Därefter kyls allt och då har det bildas en mörk kant mellan aluminiumet och trästammen. Kanten representerar det drama som uppstår i produktionsprocessen. Precis som naturen är de här produkterna unika, det finns ingen som är lik den andra.

19. wood casting Hilla Shamia

11.Wood casting hilla shamia

08.Wood casting hilla shamia06.Wood casting hilla shamia

01.Wood casting hilla shamia

10.Wood casting hilla shamia

Fler berättelser
Glasswear Industries varumärke av Nina Georgieva

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.