Trädgårdsstol baserad på utbytt badkar av Natalia Romanova-Ray

Ryskfödda designern Natalia Romanova-Ray har tagit fram ”Tron-stolen”, en trädgårdsstol baserad på ett vanligt badkar.

Tronstolencover

Idag jobbar Natalia Romanova-Ray på design och innovationsföretaget Seymourpowell i London, som junior designer. Idén till trädgårdsstolen uppkom då hon bytte ut ett badkar i sitt hus. Där det gamla badkaret blev liggande i trädgården i väntan på att kastas bort.

Trädgårdsstolen gjort på badkar

Just nu finns det en stor trend som går under namnet ”Unconsumption”, vilket betyder att man inte köper någonting nytt. Detta inspirerade Natalia till att återvinna badkaret. Eftersom geometrin är väldigt passande för sits, kom hon på idén att göra om badkaret till en trädgårdsfåtölj.

Tronstolen8

Målet var inte bara att hitta ett smart sätt att återanvända det som finns i hemmet, utan också att skapa något nytt. Helst någonting enkelt som inte kräver extra produktionstekniker. I designen vill hon belysa faktumet att det är ett återanvänt badkar, genom att lämna den avklippta delen obehandlad.

Tronstolen1

Efter att Natalia renoverat trädgården tillsammans med sin mannen, fanns det mängder överblivna träbitar kvar från staketet, byggnaderna och skjulet. Dessa fick bli material åt stolen. Glasfiber används i badkaret för att det ska stå emot svåra väderförhållanden, utan extra målning och polering. Resultatet är en komfortabel trädgårdsfåtölj för avkoppling i solen.

Tronstolen6

Badkars halva som ska bli sitsen till trädgårds stolen

Fler berättelser
Nallen Walter
Interaktiv leksaksnalle med livekamera av Adobe & Acne Jr

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.