Träkonstruktioner uppförs på strand inför festival i Norge

Arkitektstudion Rintala Eggertsson Architects har ritat en uppsättning träkonstruktioner på en liten ö i Norge, inför festivalen SALT som går av stapeln 29 augusti.

Träkonstruktioner på festivalen SALT

SALT är en kulturfestival som utspelar sig på en unik sandstrand, omringad av höga berg och havet. Det är en festival där både nationella och internationell artister uppträder och där arkitektur och mat visas upp. Årets arkitektur har inspirerats från fiskställningar som funnits i området i tusen år och används till att torka fisk.

GUN_1605

Under festivalen kommer det bland annat att finnas en amfiteater-liknande plats för musik och fester. Det kommer också att finnas en bastu, flera restauranger och barer, samt timmerstugor att hyra för dem som vill sova över på stranden.

GUN_1608

Den A-formade konstruktionen kallas för Gildehallen och 25 bred, 12 meter hög och rymmer totalt 1000 personer. Tanken är att den ska stå som värd för musikevenemang och större fester. Innan festivalen börjar kommer konstruktionen att isoleras med två lager av tyg för att bättre hålla värmen vid sena kvällar.

GUN_1668

Salt grundades 2010 av Helga-Marie Nordby och den kulturella entreprenören Erlend Mogård-Larsen. De valde den lilla ön Kuba utanför Svolvœr i norska havet som festivalplats. Det är också den bästa platsen i Norge för att torka fisk och därav kommer inspirationen till den fiskställs-baserade arkitekturen.

GUN_1615

Samtliga bilder är tagna av fotografen Gunner Holmstad. SALT kommer att pågå fram till den 6 september.

GUN_1625

Övernattningshyddorna byggs stående på stolpar för att skydda mot vilda djur under natten.

GUN_1641

GUN_1649

GUN_1651

GUN_1653

GUN_1714

GUN_1640

Fler berättelser
Bjarke Ingels Serpentine Pavilion
Bjarke Ingels Serpentine Pavilion är influerad av en tegelvägg

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.