Ett nytt träskulptursmuseum är nu färdigställt i provinsstaden Harbin i nordöstra delen av Kina. Det är ritat av Kinesiska arkitektfirman MAD Architects och har en heltäckande fasad av polerat stål.

Träskulptursmuseum i Kina

Byggnaden har en ganska avlång form som sträcker sig totalt 200 meter i en tätbebyggt del av staden. Den ger ett ganska häftigt intryck bland alla de typiskt Kinesiska höghusen vilka tonar upp i bakgrunden och reflekteras mot den skinande fasaden på museet.

Träskulptursmuseum_av Xiazhi _3

Man kan faktiskt säga att denna byggnaden representerar arkitekturfirman MAD’s stil på ett bra sätt, då det är svårt att avgöra om strukturen är flytande eller fast. Formen tar också hänsyn till den låga solen som finns i norra delen av Kina och gör så att den producerar nog med ljus för de 3 stora hallarna inuti byggnaden.

China Wood Sculpture Museum_by Xiazhi (3)

Museet innehåller mest lokal träkonst, samt målningar med is och snömotiv. MAD’s mål var att skapa ett museum som bryter mot reglerna när det gäller arkitektur och som omdefinierar intrycket av staden samt naturen på ett spännande sätt, som just det här Kinesiska träskulptursmuseet gör. Fotografen som tagit bilderna heter Iwan Baan.

MAD_China Wood Sculpture Museum_photos by Iwan Baan_3

Plats: Harbin, Kina
Byggnadstyp: Museum
Platsstorlek: 9,788 kvm
Byggnadsstorlek: 12,959 kvm
Längd: 196 m
Höjd: 21 m
Ingenjörer: The Architectural Design och Research Institute of Harbin Institute of Technology
Konsulter: Inhabit Group, Gehry Technologies, Zhejiang Jing Gong Steel Structure Co. Ltd.
Föreståndare : Ma Yansong, Dang Qun
Design Teamet: Yu Kui, Daniel Gillen, Bas van Wylick, Diego Perez, Jordan Kanter, Huang Wei, Julian Sattler, Liu Weiwei, Tang Liu, Mao Peihong, Maria Alejandra Obregon, Nickolas Urano, Gus Chan, Shin Park, Alejandro Gonzalez

MAD_China Wood Sculpture Museum_photos by Iwan Baan_6

MAD_China Wood Sculpture Museum_photos by Iwan Baan_7

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.