Truu är världens första hörlurar med trådlös laddning

Nu lanseras Truu, världens första hörlurar med helt trådlös laddning utan kablar eller laddningskapslar. Det är en kombination av teknik och innovation som gjort projektet möjligt.

Uppfinnaren av produkten heter Nils Fredrik Mörner och han har utvecklat hörlurarna tillsammans med två ingenjörer från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm: Rikard Swahn och Isabella Gustafsson.

loggningkort238

– Jag tror att framtiden rör sig mot mer och mer trådlöst och att Truu är en naturlig del av det, säger Nils-Fredrik Mörner.

Truu blir en ytterligare gren av det Stockholms-baserade startup-företaget Sudio AB som redan säljer hörlurar med lifestyle-inriktad karaktär.

– Vi såg direkt potentialen i Nils idé och erbjöd honom att komma ombord. Vår erfarenhet av branschen kombinerat med hans framsynthet är en perfekt matchning, säger Johan Gawell, VD på Sudio AB

Truu är världens första hörlurar med trådlös laddning

Produkten präglas av en minimalistisk design och en optimal passform. Detta möjliggörs med en teknik som heter ”Comply Foam”. Designen är även robust och fukttålig, vilket är användbart när man exempelvis sportar.

På baksidan sitter en magnetisk koppling som håller ihop hörlurarna när de inte används, och aktiverar dem när kopplingen bryts. En ytterligare innovation är den medföljande laddningsplattan. Den har tagits fram som en skandinavisk inredningsdetalj snarare än en teknisk lösning.

Truu_Content

Än så länge befinner sig Truu i prototypstadiet, vilket betyder att man behöver finansiering för att projektet ska gå att genomföra. En crowfunding-kampanj har därför lagts upp på Kickstarter där hörlurarna går att förbeställas för 150 USD styck. Om allt går som det ska kommer produkten att börja skeppas redan i september 2016.

– Kickstarter kändes som ett naturlig forum för oss eftersom det består av så många likasinnade som också strävar efter att pusha teknologi framåt och realisera drömmar, fortsätter Nils-Fredrik Mörner.

Uppdatering: Kickstarter-kampanjen slutfördes den 26 maj 2016 och totalt gick omkring 1000 personer in med över 172,000 euro. Nu håller hörlurarna Truu på att vidareutvecklas för att kunna realiseras och tillverkas.

Truu_buds smaller

Fler berättelser
Tjockt garn används i tjock filt för jättar
Tjockt garn och stora stickor används för att skapa tjocka filtar för jättar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.