Ulf Mejergren Architects föreslår stad av pinnar till scoutläger

Stockholmsbaserade Ulf Mejergren Architects bidrag till tävlingen Beam Camp i New Hampshire, är en stad av pinnar, som ska realiseras av 100 barn under en workshop på ett scoutläger denna sommar. Tanken är att låta barnen skapa sina egna små skyskrapor och känna på hur det är att vara arkitekt, under ett par veckor denna sommar.

Stad av pinnar av Ulf Mejergren Architects

Idén är att försöka involvera samtliga barn i projektet från start och låta dem samarbeta i grupper med två eller tre deltagare. På så sätt får de chansen att åstadkomma en egen byggnad, som utgör en del av staden. Varje byggnad som barnen designar blir därmed lika viktig i helhetsbilden. Ulf Mejergren Architects blir därmed stadsplanerare, medan barnen får verka som de kreativa arkitekterna.

uma_stick_city_2_72dpi

Staden kommer att byggas på ett slags rutnät av plywoodblock, där varje block är 3 x 3 tum, samt 2 tum högt. Varje block blir en slags grundpelare för barnens skyskrapor. Grupperna tilldelas ett knippe med pinnar, som de sedan använder för att bygga sina skyskrapor. Det kommer att vara tillåtet att bygga figurer i papier-mache, samt att använda material man hittat i naturen kring lägret. Pinnarna sätts ihop med hjälp av plastremmar.

uma_stick_city_7_72dpi

Det slutgiltiga resultatet blir en stad med varierande siluett, som är full av detaljer och berättelser.

Stad av pinnar

uma_stick_city_8

uma_stick_city_4_72dpi

uma_stick_city_3_72dpi

Fler berättelser
Lexus visar upp egen prototyp på hoverboard

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.