United Nude designar lågupplöst utmanare till bilen

Holländska skomärket United Nude har sedan flera år tillbaka drivit ett projekt där man tar tredimensionella objekt och omformar dem i serier till lågupplöst tillstånd. Nu har har man gjort samma sak med en bil och skapat en lågupplöst utmanare till den traditionella designen.

United Nude gör lågupplöst utmanare till bilen

Bilen ”Low Res Car” är en del av projektet ”Low Res” som blivit ett viktigt signalement för United Nude’s varumärke. Den har en lågupplöst, polygonal form som härstammar från Lamborghini Countach, designad av Marcello Gadini i början av 1970-talet.

Minimalistisk version av Lamborghini Countach

Karossen på den minimalistiska bilen är gjord av svartmatt polykarbonat-plast som omsluter de två passagerarplatserna likt en ”transparent kapsel”. Det finns inga dörrar utan karossen måste lyftas upp för att ge tillgång till passagerarplatserna, med hjälp av gångjärn där bak.

united-nude-low-res-car-4

Interiören är lika sparsam som utsidan med en hexagonal ratt och funktionella delar gjorda i polerat, rostfritt stål. Bilen drivs av en elektrisk motor som gör det möjligt för de som åker att komma upp i en hastighet av 50 km/h.

united-nude-low-res-car-5

Fler berättelser
Badrumsmöbler kombinerar vitt med naturligt trä

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.