Upphängd balkong för promenader ovanför innergård av Zalewski Architecture Group

Zalewski Architecture Group har tagit fram en konceptuell balkong för promenader, som är tänkt att hänga ovanför en innergård i staden Gliwice, Polen.

Idéen till projektet uppkom under en varm sommardag, då man önskade kunna ta en promenad utan att lämna kontoret. Det är en idé som skulle kunna göra om en tråkig innergård, som man ser ut över varje dag från kontoret, till någonting magiskt.

Upphängd balkong för promenader ovanför innergård

En ”vanlig” väg är krokig och leder inte direkt till målet. Den är överraskande och erbjuder kontakt med naturen. Det är därför som man vill att balkongen ska hänga fritt i rymden, så att den kan ge avkoppling och vila eller bara erbjuda ett annat perspektiv på tillvaron.

Den nuvarande innergården är mörk och tråkigt. Man har tänkt att motverka skuggningen för grannarna genom att göra gången väldigt smal, endast 80 cm bred. Undersidan ska även täckas med bågformig polerad metall, för att spegla omgivningen och minska påverkan av gången. Längtan efter grönska har också gjort att man vill täcka hela gången med gräs.

”Oftast är det formen som följer funktionen, men ibland följer formen någonting kul och det är det vår vår balkong gör”

Balkon-walk-on-02

Fler berättelser
Handikappad sköldpadda återfår rörligheten med rullstol i Lego

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.