Upphöjd säng med garderob – Innovativ möbel för trånga lägenheter

Nu finns det en lösning för trånga boytor. Italienska möbeltillverkaren Dielle har tagit fram en produkt man kallar för ”Container Bed”. Det är en upphöjd säng som inkluderar en komplett garderob undertill.

Dielle har tidigare varit specialiserade på att erbjuda innovativa boendekoncept för barn och ungdomar. Nu har man dock utvidgat sin kollektion med denna multifunktionella och platsbesparande möbel.

Upphöjd säng med gömd garderob

Designen är modulär, vilket innebär att användaren själv kan vara med och anpassa sängen till sina preferenser. Det går exempelvis att addera en trappa eller ytterligare garderobsutrymmen på sidan. Fördelen med en upphöjd säng är att utrymmet under kan utnyttjas effektivt och i Container Bed’s fall har man valt att konvertera utrymmet till garderob.

containerbed-3

En liten dörr i den främre ramen ger tillgång till garderobsutrymmet, utan att man behöver fälla upp sängen. Det är dock lättare att hitta sina kläder när sängen står i uppfällt läge. Hyllorna inuti garderoben kan också anpassas efter användarens behov. Garderoben under sängen täcker en area på fyra kvadratmeter, detta inkluderar även hyllorna och de hängande skenorna.

Container Bed består av modulära utrymmen med olika höjd för både kläder och hushållsartiklar. Trappan på sida av sängen inkluderar en smart lådförvaring för exempelvis kosmetisk och smycken.

containerbed-4

Fler berättelser
Cirkelbroen
Cirkelbroen av Olafur Eliasson öppnar i Köpenhamn

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.