Utbyggnad till Stedelijk Museum i Amsterdam

En modern utbyggnad har genomförts av Amsterdam’s Stedelijk Museum som grundades redan 1895 och arkitekterna bakom utbyggnaden är Benthem Crouwel Arkitekter.

Amsterdam Stedelijk Museum Utbyggnad

Då det här museet ligger precis intill konserthuset ”Concertgebouw och det kända Van Gogh museet, så var kraven på byggnaden minst sagt höga. Det kan vara svårt att skapa en ny byggnad som smälter in med ett så pass gammalt museum.

Modern utbyggnad till museet

Ibland kan det vara bättre att göra tvärt om och ta fram någonting som skiljer sig helt och hållet från det traditionella utseendet. Det är precis vad arkitekterna gjort i det här fallet. Utbyggnaden är gjord för att visa modern konst. Entrén är designad så att besökare lätt förstår och hittar de olika utställningarna man visar i museet.

rymdfasad på utbyggnaden för museumet

Besökare kan själv välja vilken väg man önskar promenera och det är också möjligt att besöka det gamla museet via utbyggnaden. Många kommer direkt att tycka designen på exteriören liknar ett vitt badkar som varken passar in i miljön eller ser bra ut, men genom att se helheten får man en annan åsikt om detta vita moderna mästerverk.

övervåningen med bokhyllor och fantastisk utsikt.

Stedelijk-Museum-5-950x633

Stedelijk-Museum-8-950x633

Stedelijk-Museum-9-950x633

Stedelijk-Museum-12-950x633

Fler berättelser
Bästa projekten inom möbeldesign 2013

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.