Utomjordiska skulpturala former av Nick Ervinck

De här näst intill utomjordiska skulpturerna har formats med hjälp av CAD (Computer Aided Design) av belgiska konstnären Nick Ervinck.

CAD skulpturer har utomjordiska former

Nick har sedan länge varit fascinerad av hur konst skapas genom användningen av nya material och tekniker. Med bakrund inom skulptural design, kände han sig besviken över hur sällan det skedde förnyelse inom branschen. Nick vände sig därför till datorerna med målet att skapa en form som tidigare varit otänkbar för någon att föreställa. Med hjälp av CAD-tekniken lyckades han med konststycket att skapa det här organiska och amöba-liknande saken.

nickervinckskultur3

Redan 1995 utforskades detta formspråk av arkitekten Greg Lynn, vilket ledde till att arkitekter sakta började frångå de traditionellt raka mönstren för att istället göra rundade former. Det är skillnaden mellan dessa former som inspirerat Nick till att skapa sin konst. Via datorn är det nämligen möjligt att isolera speciella former från exempelvis koraller, stugor, baciller, dinosaurier eller andra element för att skapa nya strukturer.

nickervinckskultur4

nickervinckskultur5

nickervinckskultur6

nickervinckskultur7

nickervinckskultur8

nickervinckskultur9

nickervinckskultur10

nickervinckskultur11

nickervinckskultur12

Fler berättelser
Barnteckningar förverkligas digitalt av Telmo Pieper

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.