Väckarklocka gör nybryggt kaffe när du vaknar

Det finns inget värre än att höra väckarklockan ringa och inse att det redan blivit måndag. Då kan det vara skönt med en produkt som The Barisieur, en väckarklocka av Joshua Renouf som väcker dig med en nybryggd kopp kaffe eller te.

väckarklocka gör nybryggt kaffe eller te

Idén till produkten kom efter att Joshua suttit på internet och tittat på gamla temaskiner, som både var otympliga och fula. Han genomförde därför en marknadsundersökning och upptäckte bland annat att stora varuhuskedjor som Johan Lewis i England fått flera förfrågningar per år efter en liknande produkt. Han såg detta som en möjlighet.

alarmbryggare4

Det enda problemet som uppkom under designprocessen var produktens storlek. För att den inte skulle se stor och klumpig ut på nattygsbordet så begränsades den till endast en kopp. En annan viktigt egenskap med klockbryggaren är att den stimulerar användarens sinnen. Man kan både höra och se det kokande vattnet samt känna doften av nybryggt kaffe och till slut få smaka på det.

alarmbryggare7

The Barisieur är någonting man ser fram emot på morgonen och som hjälper användaren till en bättre start på dagen. Vattnet till kaffet värms upp med rostfria kulor som hettas upp genom induktion. Anledningen till varför induktion valdes var för att kaffet går snabbare att värma och eftersom plattan inte blir varm så kan man inte bränna sig. Det går också att göra te för den som inte dricker kaffe på morgonen.

alarmbryggare11

Den övre valnötsbrickan kan tas bort från basen som är gjord av Corian. Vid rengöring kommer man då enkelt åt kärlen på insidan. På insidan finns det också ett dolt kärl med mjöl som är slutet för att mjölken inte ska bli dålig.

alarmbryggare17

Förutom det har klockbryggaren en droppbricka i Corian som också kan användas till underlägg för koppen. Ett fack med kaffe och socker sitter i basen tillsammans med knappar för ställa in antalet minuter (5-30 min) före eller efter alarmet som bryggaren ska slå på. Den kan också sättas på manuellt ifall man föredrar det.

alarmbryggare19

Material: Bas i svart Corian, kulor i rostfritt stål, filter i rostfritt stål,
kärl i handblåst glas och en bricka i amerikansk valnöt.
Färger: The Barisieur finns tillgängligt i svart eller vitt.
Dimensioner: (L) 28cm (B) 16cm (H) 22cm.
Förväntat pris: Ungefär 2900 kr i butik.

alarmbryggare22

Än så länge finns klockbryggaren inte att köpa på marknaden. Joshua Renouf designade den nämligen som ett sista examensarbete på universitetet. Kontakta gärna Joshuas via instagram (joshrenouf) eller twitter (Renouf28) om ni vill veta mer eller har frågor.

alarmbryggare1

Fler berättelser
Förgyllda United Nude Skor 3D-printas av Francis Bitonti

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.