En grupp entreprenörer från Vancouver och Hong Kong har uppfunnit Ruggie, en liten matta med inbyggd väckarklocka. Mattan är framtagen speciellt för dem som har svårt att ta sig upp ur sängen på morgonen.

Matta med inbyggd väckarklocka

Väckarklockan fungerar så att man ställer in alarmet på en viss tidpunkt. När det är dags att vakna tjuter alarmet högt, ända tills man kravlat dig ur sängen och ställt sig med båda benen på mattan i minst tre sekunder innan alarmet stängs av.

När alarmet väl stängts av, är man uppe på benen och kan börja förbereda sig inför den kommande dagen. Till skillnad från vanliga väckarklockor finns det heller ingen snooze-funktion. Ruggie har nyligen startat en Kickstarter-kampanj, där man redan lyckats samla in ungefär 250,000 kronor.

Förutom en väckarklocka har denna matta en inbyggd digital display som styrs av rörelser för att inte störa sömnen. Förutom det har Ruggie även kraftfulla högtalare som väcker och motiverar användaren till att gå upp ur sängen. Själva mattan är täckt med en slags memoryfoam som förmedlar en komfortabel och mjuk känsla.

ruggie-vackarklocka-2

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.