Alessi breddar kollektionen med 6 nya väggklockor

Italienska företaget Alessi har breddat sin kollektion med väggklockor genom att lansera ytterligare sex nya produkter inför våren och sommaren 2016. Den nya kollektionen är skapad av designerna Daniel Libeskind, Mario Trimarchi, Abi Alice, Guilio Iacchetti och Studio Job.

Alessi’s nuvarande väggklockor är designade av stora namn som Philippe Starck, Achille Castiglioni, Michael Grave, Alessandro Mendini och Aldo Rossi.

Time Maze 1 av 6 nya väggklockor från Alessi
Time Maze av Daniel Liebeskind

Alessi Time Maze av Daniel Libeskind

Det första vägguret från Alessi heter ”Time Maze” och är designat av Daniel Libeskind som en hackig röd labyrint på väggen. Klockans består av sammanhängande linjer som även illustrerar designerns arkitekturella stil med fragmenterade motiv, inskärningar, öppningar och avbrutna ytor.

– Tiden är inte cirkulär. Den kan plötsligt vika av från sin kurs och markera en oväntad händelse, precis som själva klockan, säger Daniel Libeskind.

Små hål i den röda linjen utgör urtavlan och hjälper användaren att identifiera klockans exakta tidpunkt. Time Maze är gjord av epoxilackat stål och aluminium.

Alessi_Ora Out_White 679DKK
Ora In och Ora Out av Giulio Iacchetti

Ora In och Ora Out av Guilio Iacchetti

“Ora In” och “Ora Out” av Italienska designern Giulio Iacchetti är en ny serie väggklockor, utformade speciellt för hörn. En fördel med det är att man se tiden från fler än bara ett håll. Detta tack vare en ny smart upphängningsmekanism som är gjord för alla sorters hörn, även dem som är helt räta.

Det finns två stycken modeller: Ora In och Ora Out. Den förstnämnda är utformad för inåtgående hörn, medan den andra är gjort att sitta i hörn som går utåt. Bägge klockorna tillverkas i termoplast och finns tillgängliga i färgerna vit och orange.

Alessi_Dotty Clock_Blue_649DKK
Dotty Clock av Abi Alice

Dotty Clock av Abi Alice

Abi Alice har formgivit “Dotty Clock” och inspirationen är hämtad från forna dagars tidmätning, samt geometriska former från runda färgglada klistermärken. Denna serie väggklockor finns i färgerna vit, gul och turkos.

– När jag påbörjade den kreativa processen för att ta fram en väggklocka utforskade jag många olika alternativ. En av idéerna var att se om jag kunde göra något med runda färgglada klistermärken, sådana som finns hos alla pappershandlare. Jag gillade att det fanns så många runda klistermärken i olika storlekar och starka färger, och började göra massor av lekfulla experiment med klistermärken och färgade kort, säger Abi Alice.

Alessi_La Stanza dello Scirocco_1050DKK

La Stanza dello Scirocco av Mario Trimarchi

“La Stanza dello Scirocco” av sicilianska arkitekten Mario Trimarchi är formad som en kollektion av föremål. Den hämtar inspiration från en abstrakt och stilla plats, ett rum i ett stort hus där man skyddar sig från hettan på den sicilianska landsbygden.

Det finns tre stycken varianter av klockan. Den första är gjord i spegelputsat rostfritt stål, medan de två andra tillverkas av epoxilackerat stål. Tillverkningsprocessen för den sexkantiga urtavlan görs med laserskärning av tunnplåt.

Alessi_Infinity Clock_1299DKK
La Stanza dello Scirocco av Mario Trimarchi

Infinity Clock av Abi Alice

Abi Alice har också skapat “Infinity Clock” för Alessi inspirerad av stora frågor som forskare, astronomer och filosofer grubblat på i flera århundraden. Exempelvis När började tiden? Är den oändlig? Har tiden någon början och slut?

Även om vi troligtvis aldrig kommer att hitta några slutgiltiga svar på dessa frågor, så är nog de flesta överens om att vi människor har en begränsad tid på jorden. Abi Alice har därför skapat en serie väggklockor från sina egna reflektioner över vad tid egentligen är. Resultatet är Infinity Clock, även den tillverkad i epoxilackerat stål.

Alessi_Comtoise_599DKK
Comtoise av Studio Job

Comtoise av Studio Job

Flamländska duon Studio Job har designat väggklockan “Comtoise” för Alessi som en modern tolkning av en klocka med anor. Inspirationsmodellen är en Fransk klocka från 1600-talet, vilken har nytolkats av Studio Job till att passa in i 2000-talet.

Dekorationerna på ramen föreställer ondskans och godhetens frukter. Ramen är gjord av bleckplåt som täckts med stridsflygplan, kanoner, kärleksbrev, fjärilar och trollsländor.

Fler berättelser
Hem nära Geneva-sjön smälter in bland båthusen

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.