Vaillo+Irigaray ritar kontor till spanskt energiföretag

I staden Pamplona, Spanien har Vaillo+Irigaray arkitekter ritat ett nytt kontor till det internationella energiföretaget Gamesa, som producerar och sköter om vindkraftverk.

Gamesa huvudkontor av Vaillo+Irigaray

Då man associerar Gamesa med grön miljövänlig energi, så behövdes också ett lämpligt kontor. Deras nya byggnad är geometriskt tubformad och ligger i en stor kontorspark, isolerad ifrån sina grannar. Ett nätverk av vägar som slingrar sig genom gröna naturområden, binder sedan ihop byggnaderna i parken.

gamesacb2

Man utgick efter ett antal viktiga huvuddelar inom projektet och dessa var en genomskinlig yttre fasad, belysning på natten inomhus, låg energiförbrukning samt en tydlig och väl synlig position för byggnaden.

gamesacb3

Den cylindriska formen är ej bara för syns skull, den runda fasaden tar nämligen 35% mindre plats än en vanlig rektangulär fastighet. Vilket har lett till att man kunnat spara in pengar på byggmaterial.

gamesacb4

Kontoret ligger på en grön kulle i parkområdet och är synlig från flera kilometers avstånd. Våningsplanens stora luftiga utrymmen är gjorda i en öppen planlösning, med gröna tak och golv.

gamesacb5

Arkitekt: Vaillo+Irigaray arkitekter
Plats: Pamplona, Navarra, Spain
Ansvariga arkitekter: Antonio Vaíllo i Daniel, Juan L. Irigaray Huarte, Daniel Galar Irurre, Josecho Vélaz Ballesteros
Area: 10,675 sqm
År: 2011
Fotografi: Rubén Pérez Bescós

gamesacb6

gamesacb7

gamesacb8

gamesacb9

gamesacb10

gamesacb11

gamesacb12

Fler berättelser
Port för biljettkontroller i tunnelbanan får nytt utseende

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.