Memobottle är en serie vattenflaskor av Jesse Leeworthy och Jonathan Byrt som är formade efter kuvert till att gå ner i väskan tillsammans med böckerna och datorn.

Problemet med vattenflaskor idag är att det är svårt att få ner dem i väskan om det är ont om plats. Memobottle hoppas kunna ändra på det genom en plattare design som lättare går ner i väskan. Produkten finns i tre igenkännbara storlekar: A4, A5 och kuvert.

Vattenflaskor formade efter kuvert

Det är också ett försök till att minska den gigantiska konsumtionen av engångsflaskor i plast som konsumeras varje dag. Bara i USA förbrukas över 1500 plastflaskor varje sekund och det är något man hoppask kunna minska med denna tåliga, diskmaskin-vänliga vattenflaska gjord från BPA-fritt Tritan.

memo2

Varje år säljs över 50 miljarder plastflaskor världen över och utav dem hamnar ungefär 63% på soptippen. Det går åt 200 miljoner liter olja per år för att pumpa, kyla och transportera engångsflaskor i plast. Det motsvarar samma mängd bränsle som 3,8 miljoner bilar förbrukar på ett år.

memo4

För att finansiera projektet har man startat en kampanj på Kickstarter som än så länge dragit in över 130,000 AUD.

memo5

memo3

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.