Vaulted Willow är en permanent skulptur av MARC FORNES & THEVERYMANY i Borden Park i staden Edmonton, Kanada. Skulpturen som beställdes av Edmonton Arts Council består av 721 färgglada aluminiumdelar.

vaultedwillow2

Det är en arkitektonisk skulptur som ska utforska huruvida det går att bygga supertunna lättviktskonstruktioner genom utvecklingen av anpassade beräkningsprotokoll, som beskriver skulpturens strukturella form och geometri. Syftet med projektet är att lösa och avgränsa strukturer, skal och ornamentik i ett enhetligt system.

vaultedwillow4

Skalet består av en sammansättning strukturella överlappningar. Det är digitalt fabricerade flikar som hela tiden överlappar varandra och ger dubbel materialtjocklek. Den övergripande morfologin påminner om trädrötter som förgrenar sig, och bildar en utmärkt lekplats för kurragömma.

vaultedwillow5

Färgerna till Vaulted Willow är hämtade från omgivningen, men har gjorts om en aning åt det konstgjorda hållet för att skapa intresse kring platsen. Den gröna och blåa färgen smälter samman till en syntetisk magenta.

vaultedwillow6

Installationen omfattar totalt 721 aluminiumdelar i tre stycken tjocklekar, 14043 anslutningar och 60 epoxi-betongankare. Det tog totalt fyra dagar för fyra stycken personer att montera ihop hela skulpturen på en 10 kubikmeter stor betongplatta.

vaultedwillow7

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.