Vipp Shelter

Vipp Shelter: Minimalistisk tillflyktsplats i stål

Såhär ser det första arkitekturbidraget ut från det danska designföretaget Vipp, som är mest känt för sina köks och badrumsprodukter. Vipp Shelter är en 55 kvm stor tillflyktsplats, gjord i ett robust stålskal med stora glasfönster som vätter åt två håll.

Vipp Shelter

– Målet var att inte göra ett hus eller en mobilt hem. Vipp’s rötter ligger i tillverkningen av industriella föremål, så termen Shelter är en typologi som tillåter oss att definiera denna hybrid som ett rymligt, funktionellt generiskt, beboeligt föremål, säger Morten Bo Jensen som är chefsdesigner på Vipp.

Vipp701_Kitchentable01_Low

Den stora skillnaden mellan Vipp Shelter jämfört med allt annat på marknaden, är det faktum att Morten Bo Jensen inte är en arkitekt. Enligt Morten Bo Jensen är skyddet mer tänkt som en produkt än ett stycke arkitektur, som smälter in med sin omgivning. Projektet påbörjades inte med en plätt mark, där ett hus sedan anpassats med hänsyn till naturen.

Vipp701_Fireplace01_Low

– Det finns gott om fantastisk arkitektur där ute, men vi ville ta fram något helt annorlunda; en tillflyktsplats i form av ett objekt utformades in i minsta detalj, där kundens enda val är att välja vart den ska stå, säger Morten Bo Jensen.

Vipp701_Sleepingarea02_Low

Vipp Shelter levereras fullt utrustad med företagets produkter för att bibehålla en stark identitetskänsla. Konstruktionen är byggt i två våningar, med ett fullt utrustat sovrum för två personer längst upp på loftet. Det tar mellan 3-5 dagar att konstruera en Vipp Shelter och den levereras fullt utrustad med belysning, porslin och sängkläder.

Vipp701_Bathroom01_Low

VIPP701_Outside04_Low

Vipp701_Outside05_Low

Fler berättelser
Lampkollektionen Bulbing uppnår 3D-effekt med etsad akryl

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.