Möbelserien Viva av Mexikanska Shift

Viva är början av en rad möbler och föremål som syftar till att presentera Mexikanska designfirman Shift’s vision av latinamerikansk design på en global marknad. Det här är ett projekt som skickats in till DesignWorld via email från Mexiko.

mexikanskamoblershift12

Mexikanska kulturen och de flesta latinamerikanska länderna är fyllda med duktiga hantverkare och konstnärer som har stor skicklighet och talang. De kan skapa objekt av enastående skönhet, med ett rikt kulturellt värde. Med detta i åtanke slår designfirman Viva ihop konstnärskap och hantverk med modern teknik för att skapa en serie humana möbler, vilket man tror leder till mer känslomässiga objekt med själar.

mexikanskamoblershift6

Möbelserien Viva är gjord av dator-frästa delar för exakt klippning och enkel montering som slutligen skapar en DIY (do it yourself) möbel. Pallen Viva består av fyra triangulära träbitar, noggrant tillverkade för hand och ihopsurrade av en duktig hantverkare. Den görs av naturmaterial som trä och läder och kan anpassas / beställas från en stor blandning av olika naturliga träfanerer som ger den en unik design och personligt utseende. Precis somm namnet antyder, är Viva inte bara en hyllning till den Mexikanska kulturen, utan också en hyllning till den latinamerikanska formen och skickligheten.

mexikanskamoblershift11

Namn: Viva
Design: Shift
Plats: Monterrey, México

mexikanskamoblershift10

mexikanskamoblershift9

mexikanskamoblershift8

mexikanskamoblershift7

mexikanskamoblershift5

mexikanskamoblershift4

mexikanskamoblershift3

mexikanskamoblershift2

mexikanskamoblershift1

Fler berättelser
Johnston Marklee formger runt hus åt Solo Houses

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.