Volkswagen T6 buss

Volkswagen T6 buss får minimalistisk interiör av Nils Holger Moormann

Designern Nils Holger Moormann från orten Aschau im Chiemgau i Tyskland, har alltid varit originell. Han driver sitt eget pensionat, men föredrar att bo i husbil istället för på hotell. I sitt senaste projekt har han tagit en vanlig Volkswagen T6 buss och byggt om interiören till en mobil bostad.

Volkswagen t6 buss moormann

Oavsett storleken på husbil vet Nils Holger Moormann’s frihetskänsla inga begränsningar. Som en erkänd älskare av minimalistisk design och autentiska material, har han skapat en ny standard för denna Volkswagen T6 buss i form av stil. Moormann’s husbil har realiserats och distribueras av samarbetspartnern CustomBus.

MOORMANN KUH6_Totale_hoch_rgb (@We Make Them Wonder)

Interiören i Volkswagen’s bussar har mognat med åren och idag finns det väldigt litet utrymme till förbättringar. Det Nils Holger Moormann och hans team har gjort i den ombyggda bussen är att utelämna precis allt som går att utelämna. Designen är diskret utvändigt, medans insidan är som gå in i en helt ny värld.

MOORMANN KUH6_Kueche_rgb (@We Make Them Wonder)

Den nya interiören består av återhållsamma material, funktionella detaljer och en harmonisk belysning. Skåpen och möbeldetaljerna är gjorda av laminat från Nanotech och sätena är klädda i merinoull för att skapa en naturlig atmosfär.

MOORMANN KUH6_Dusche_rgb (@We Make Them Wonder)

Golvet är täckt med ekdurk som har halkfria sömmar, för enkel och snabb rengöring. Väggarna och taket är gjort av obehandlat ekträ med mörka kvistmärken. Köket är gjort i ett stycke och innehåller både vask och gasspis. Moormann’s Volkswagen T6 buss har också en inbyggd bäddsoffa med en 125 cm bred skummadrass för två personer.

MOORMANN KUH6_Buecherbord_rgb (@We Make Them Wonder)

En central kontrollenhet visar hur mycket vatten, batteri och gas det finns i bussen. Totalt rymmer den 105 liter vatten, 16 kg gas och ett batteri med 240 Ah i kapacitet. Varmvatten fås med en varmvattenberedare som är kopplad till motorn.

MOORMANN KUH6_Bett_rgb (@We Make Them Wonder)

Utöver all teknik finns det ett stort förvaringsutrymme där bak. En utomhusdusch med tillhörande tält och ett stavformat duschmunstycke.

MOORMANN KUH6_Kofferraum_rgb (@We Make Them Wonder)

Fler berättelser
Buster + Punch släpper världens första ”designade” LED-lampa

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.