Induktionsugn av Whirlpool – först på marknaden

Hushållsjätten Whirlpool är först på marknaden med att lansera en induktionsugn. Produkten som man kallar för 6TH SENSE, effektiviserar inte bara matlagningen, utan ger också ett godare resultat.

Whirlpool lanserar induktionsugn

Whirlpool är först med att introducera induktionstekniken i en ugn, vilket revolutionerar matlagningen genom att halvera tillagningstiden, samt drar mindre energi och åstadkommer ett jämnare resultat. Maten blir mycket godare i en induktionsugn jämfört med en vanlig ugn, eftersom aromerna frigörs i en högre grad.

Whirlpool Induktionsugn är först på marknaden

Förutom induktionstekniken innehåller ugnen en rad nya finesser. Man kan exempelvis tillaga tre stycken rätter samtidigt via funktionen Cook3 och när induktions-funktionen är avstängd, fungerar den som en helt vanlig ugn. Det är därmed två ugnar i en och samma produkt.

En stor fördel med 6TH SENSE är att den inte behöver förvärmas, eftersom induktions-plattan överför värme när den kommer i kontakt med grytor eller formar. Whirlpool’s induktionsugn kommer börja säljas under maj 2013 och kosta omkring 17000 kr.

Whirlpool Induktionsugn_3

Fler berättelser
Lampan Mona av Lucie Koldova för tjeckiska Brokis

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.