Wifi-förstärkare från Plume passar i hemmet – formad som juvel

Designstudion Branch Creative har i samarbete med Plume tagit fram en smart wifi-förstärkare som har formen av en juvel. Plume ger ett wifi-nätverk som drivs av molnet och anpassar sig till hemmet.

De juvel-formade förstärkarna optimerar den trådlösa täckningen av nätverket i hemmet och ser till att varje ansluten enhet får snabbast möjliga anslutning.

Användarvänlig design
Stilren och juvel-formad design som passar i hemmet

Wifi-förstärkare utan störningar

Plume kan också skilja på olika dataflöden, för att se till att man hela tiden får en jämn och oavbruten användarupplevelse. Den är smart nog att förstå skillnaden på vanlig surf, streaming och videosamtal.

En annan fördel jämfört med traditionella wifi-förstärkare är att Plume inte behöver använda samma hämtningskanal när de förlänger nätverket i hemmet. Tidigare innebar varje förlängning en kraftig försämring i wifi-hastigheten.

Plume kan istället byta mellan olika kanaler för att se till att nätverket förlängs utan störningar och hastighetsförsämringar. Man kan nu röra sig mellan olika rum utan att det påverkar användarupplevelsen, surf-hastigheten överhuvudtaget.

wifi förstärkare från Plume
Wifi-förstärkare som aldrig är i vägen

Fokus på smart och innovativ design

När Nick Cronan och Josh Morenstein grundade designstudion Branch Creative i San Francisco, var målsättningen att hjälpa klienter med komplexa problem inom industridesign och branding. Klienterna består av ett brett spektrum med företag, som sträcker sig från Fortune 500 till start-ups.

Genom hela designprocessen för Plume har Branch Creative fokuserat på att tillfredsställa användarupplevelsen. Man har tagit fram en diskret och snygg plugg för eluttaget, utan knappar, skärmar eller ventilationskanaler. Det enda användaren behöver göra är att stoppa in Plume i ett eluttag i hemmet. Tanken är att man ska ansluta en plugg per rum för optimal täckning.

Nätverket hanteras sedan med ”Plume Cloud”, där man själv kan styra enheterna som är anslutna för att uppnå ett optimerat wifi-nätverk. Fördelen med att ansluta wifi-förstärkaren till eluttaget är att man slipper störa sig på att den står i vägen.

wifi-förstärkare från Plume i låda

Fler berättelser
SOM vinner tävlingen om Nordens högsta byggnad

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.