Will.i.am & Zaha Hadid designar smart klocka med OLED-skärm

Sångaren Will.i.am med studion i.am+ har samarbetat med Zaha Hadid för att ta fram i.am PULS: En smart klocka med funktioner som liknar Apple Watch.

Armbandsuret i.am PULS är en så kallad ”SmartWatch”, som kan ta emot och skicka sms, mail och ringa samtal. Skillnaden från Apple Watch är att i.am PULS har plats för ett simkort inuti klockan. Det är därför tekniskt möjligt att använda klockan oberoende från en smartphone.

Klockan PULS av Will.i.am

En stor böjd OLED-skärm på ovansidan gör det enkelt för användaren att överblicka klockans funktioner. Den inbyggda personliga assistenten ”AneedA” från företaget Nuance, gör det möjligt för användaren att ge klockan röstkommandon om att skicka sms, ringa samtal, skicka email, boka möten, spela musik och dela material via sociala nätverk.

pulsklocka3

Det är ännu inte bestämt när i.am PULS kommer att släppas, men rykten talar om att klockan kommer börja säljas i USA och England framåt slutet av 2014. Zaha Hadid ska också ha designat en specialserie i limited edition som kommer att släppas under samma tidpunkt.

pulsklocka1

Fler berättelser
rhino xt
Rhino XT är en Hummer-inspirerad SUV för alla terränger

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.