Zaha Hadid bakom Stuart Weitzmans Milanobutik

Arkitekten och formgurun Zaha Hadid har nyligen skapat en ny innovativ interiör till skodesignern Stuart Weitzmans Milanobutik.

Zaha Hadid gör Milanobutik för Stuart Weitzman

Butiken som ligger på den välrenomerade shoppinggatan Via Sant’Andrea är ungefär 280 kvm stor. Den planeras invigas i mitten av september under Milan Fashion Week, i ett event tillsammans med Kate Moss och designern Stuart Weitzman själv.

Interiören i butiken föreställer en vild blandning mellan olika material i flytande, geometrisk form. De alienaktiga montrarna är gjorda för att visa upp skor, men kan även fungera som en sittplats för de som önskar prova skorna. Montrarna är gjorda genom en teknik man ofta använder vid båttillverkning, skillnaden är att här doppas glasfiber i roséguld.

Zaha Hadid tror att det nya butikslandskapet kommer att förbättra förhållandet mellan kunden och skokollektionen.

zahahadidswm2

Anledningen till varför man valde att starta med butiken i Via Sant’Andrea, är för att gatan är känd världen över som en av de absolut främsta shoppingplatserna. De har redan planerat att expandera butikskonceptet under de kommande åren till bland annat Hong Kong, Rom och New York.

zahahadidswm3

Fler berättelser
Grafiskt utseende för vodkamärket Black Elk & White Elk

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.